Archief
Regio15

Regio15

Dode bij uitslaande brand in flat Maassluis

Bij een brand in een flat aan de Jongkindstraat in Maassluis is dinsdagmorgen een persoon overleden.

Het vuur is ook overgeslagen naar andere woningen. Dat meldt de brandweer. De brandweer is met veel manschappen ter plaatse. Het vuur slaat zowel aan de voorkant als de achterkant uit het pand. Dit meldt Mediapartner Rijnmond. "Het was een vrij heftige brand", zegt woordvoerder Daniël de Vos van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. "Toen de eerste collega's arriveerden sloegen de vlammen aan de voor- en aan de achterkant uit het pand. Ook kwam er veel rook vrij."

Volgens de brandweer is het vuur ontstaan op de derde etage. Daarna is het vuur overgeslagen naar de vierde verdieping. "Als je daar aankomt wil je eerst mens en dier redden. Er zijn in totaal twaalf woningen ontruimd."

Twee brandweermensen gewond

Bij de ontruiming zijn twee brandweermensen gewond geraakt. De ene brandweerman raakte gewond toen hij de deur van het appartement op de derde verdieping probeerde te forceren. De andere brandweerman raakte bevangen door de hitte van de brand. "Het was zelfs voor ons een hele fikse brand. Dan is er sprake van hittestuwing, in vaktermen.

"Bij het doorzoeken van de woning op de derde etage werd een lichaam aangetroffen. "Het is waarschijnlijk de bewoner, maar dat is niet geheel zeker." De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Een kat die uit de flat werd gehaald heeft zuurstof toegediend gekregen door brandweermedewerkers. "Het dier is overgedragen aan de dierenambulance", zegt de woordvoerder van de Veiligheidsregio.

De bewoners van vier appartementen konden rond het middaguur nog niet terug naar hun woning vanwege water-, rook-, en roetschade. De andere appartementen worden stapsgewijs vrijgegeven, aldus Rijnmondveilig.