Signbiblio

Kort sportnieuws week 24: Darters stranden in halve finale

Op deze pagina word je elke week op de hoogte gehouden van al het kleine sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Darts - Dirk van Duijvenbode ('s-Gravenzande) en Danny Noppert zijn er vanavond niet in geslaagd de finale van de World Cup of Darts in het Duitse Frankfurt te bereiken. Het Nederlandse duo was in de halve finale niet opgewassen tegen Gerwyn Price en Jonny Clayton uit Wales: 0-2.

Darts - Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert hebben zich namens Nederland geplaatst voor de halve finale van de World Cup of Darts in Frankfurt (Duitsland). Beide landgenoten wonnen hun individuele partij tegen Noord-Ierland en dus werd het 2-0. Van Duijvenbode maakte tegen Brendan Dolan een 3-1 achterstand goed

Zaterdag

Wielrennen - Mylene de Zoete is bij de Luba Ladies Classic in Noordwijk op de zevende plek geëindigd. De wedstrijd werd gewonnen door Femke Markus.

Voetbal - De voetbalsters van VV Naaldwijk hebben de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis met 14-0 gewonnen en lijken daarmee de voornaamste titelkandidaat in de vierde klasse B. Koploper MVV'27 versloeg Velo met 2-1 en is klaar. Naaldwijk heeft één punt achterstand en speelt op 30 juni nog tegen Ariston'80.

Darts - Dirk van Duijvenbode ('s-Gravenzande) en Danny Noppert denderen door op de World Cup of Darts in Frankfurt. Na de 5-0 zege op Brazilië in de eerste ronde, won het Nederlandse duo in de tweede ronde met 2-0 van Ierland. In de kwartfinale wacht een ontmoeting met Noord-Ierland.

Donderdag

Darts - Darters Dirk van Duijvenbode ('s-Gravenzande) en Danny Noppert zijn bij de World Cup of Darts in het Duitse Frankfurt eenvoudig door de eerste ronde gekomen. Bij dit landentoernooi voor koppels rolde Nederland Brazilië met 5-0 op.

Voetbal - Nick van Santen speelt komend seizoen voor derdeklasser MVV'27. De ervaren centrale verdediger (30) komt over van Cion uit Vlaardingen.

Korfbal - Na het succes in 2019 zijn er dit jaar wederom twee wedstrijden van het Westlands Team tegen Oranje onder de 17 jaar. Dat team staat onder leiding van 's-Gravenzander Barry Schep en is in voorbereiding op de World Cup 2 en 3 juli in Eindhoven. Op maandag 20 juni in 's-Gravenzande speelt om 18.30 het jeugdig Westlands Team tegen de reserves van Oranje U17 en om 19.30 gaat de wedstrijd tussen de senioren van het Westlands Team tegen de basisspelers van Oranje U17 van start.

Woensdag

Tennis - Arantxa Rus heeft op de WTA-challenger in Veneto (Italië) in de tweede ronde verloren. De 31-jarige Monsterse ging in twee sets onderuit tegen Ana Bogdan. De Roemeense won met 6-3, 7-6 (5).

Darts - Dirk van Duijvenbode is bij de Players Championship 17 in Niedernhausen uitgeschakeld in de kwartfinale. Hij verloor met 6-2 van Chris Dobey. Maik Kuivenhoven kwam opnieuw niet verder dan de eerste ronde. Nathan Aspinall was met 6-5 nipt te sterk.

Dinsdag

Darts - Dirk van Duijvenbode is er net niet in geslaagd om de finale van de Players Championship 16 in Niedernhausen te winnen. De Engelsman Michael Smith won met 8-6 en ging met de titel naar huis. Van Duijvenbode gooide in de finale wel een gemiddelde van 107 over drie pijlen. Maik Kuivenhoven verloor in de eerste ronde van Ross Smith (6-1).

Tennis - Arantxa Rus heeft de tweede ronde bereikt van de WTA-challenger in Veneto (Italië). De 31-jarige speelster uit Monster won met 6-2, 4-6 en 6-1 van de Russin Anna Blinkova.