Archief
WOS - Bart van der Helm

WOS - Bart van der Helm

Robbert zwemt het Kanaal over voor kinderen met reuma

Voor de een is een baantje trekken in het zwembad al een hele opgave, laat staan dat je het Kanaal moet overzwemmen. Robbert Groeneveld uit Hoek van Holland gaat ervoor.

Vorig jaar zwom hij voor de lol het IJsselmeer over. Een afstand van 22 kilometer. Naderhand vroegen mensen aan hem waarom hij geen sponsor had gevraagd om te zwemmen voor een goed doel. Komende week zwemt Groeneveld van het Engelse Dover naar het Franse Calais om geld op te halen voor kinderen met reuma, zoals zijn zieke dochter Merle.

"Merle is nu 17 en kreeg reuma toen zij 1 jaar oud was", vertelt Groeneveld. "Het is altijd een strijd geweest om de juiste medicijnen voor haar te krijgen. Ik ga nu geld inzamelen voor een onderzoek dat het best mogelijke medicijn moet bepalen voor een reumapatiënt, en dan vooral voor kinderen."

Voorbereiding

Ter voorbereiding zwemt Groeneveld 20 uur per week onder begeleiding van Marcel van der Tocht, voormalig bondscoach langeafstandzwemmen. Hij let ook op zijn voeding en is vaak in de sportschool te vinden. Groeneveld kijkt uit naar de zwemtocht maar is best gespannen. Als het weer meewerkt, start hij dinsdag of woensdag met de zwemtocht.