Archief
CDA Westland

Meer fietsenstalling op Van Tijnplein

Negen parkeerplekken op het Van Tijnplein in Naaldwijk maken plaats voor fietsenrekken. Dat heeft de gemeente Westland besloten na klachten van winkeliers over wildparkeren.

De meeste bezoekers komen op de fiets, maar die parkeren niet altijd netjes in de rekken of bij de nietjes. Daarom komt er extra fietsenstalling op het parkeerterrein achter de Hema, ter hoogte van de doorsteek naar de Herenstraat. Parkeren met de auto blijft mogelijk op het Raoul Wallenbergplein achter Westlandtheater De Naald of in de parkeergarage van winkelcentrum De Tuinen, waar parkeren de eerste drie uur gratis is.

De afgelopen maanden is het winkelgebied van Naaldwijk flink op de schop gegaan. Zo is de weg gelijk getrokken met het trottoir en ontbreken er stoepranden. Verder ligt er nieuwe bestrating in de winkelstraten.

Over die aanpassingen zijn vragen aan de verantwoordelijk wethouder gesteld. Zo wenst het CDA dat van het winkelgebied Rembrandtstraat, het Van Tijnplein, de Van Tijnstraat, de Molenstraat en de Havenstraat een woonerf wordt gemaakt, waar je maximaal 15 kilometer per uur mag rijden. D66 wil weten of het centrum autoluw gemaakt kan worden en er bijvoorbeeld alleen bestemmingsverkeer mag komen.