Archief
WOS - Jelle Gardien

WOS - Jelle Gardien

Westlandse innovaties te zien op GreenTech in Amsterdam

De Rai in Amsterdam staat deze week volledig in het teken van innovaties binnen de tuinbouw.

De internationale tuinbouwbeurs GreenTech is voor en door bedrijven van over de hele wereld. Maar gezien de aanwezige bedrijven had het ook een Westlandse beurs kunnen zijn. Veel Westlandse bedrijven staan met een stand op GreenTech om hier hun innovatie te laten zien. Zo presenteert de Ridder Group hun splinternieuwe 'Grow' , een tomatenplukrobot met twee armen. "Deze robot kan de tomaten plukken en in bakjes leggen zodat ze gereed zijn om verpakt te worden", vertelt Boy de Nijs van Ridder Group.

Nog een Westlandse innovatie is de 'Plantelyzer' van Hortikey. Andreas Hofland van Hortikey legt uit wat dit apparaat allemaal kan: "Het is een geautomatiseerde robot die in de kassen grootschalig plantcijfers op kan halen. Zo telt het bijvoorbeeld het aantal tomaten en beoordeelt het de kleur van de tomaten. Met deze informatie kan er uiteindelijk een accurate oogstprognose worden gemaakt."

Tijd geleden

Heel de Rai staat vol met stands van bedrijven die hun innovaties willen laten zien. Daarnaast zijn de aanwezigen, zowel bedrijven als bezoekers, erg blij dat het evenement dit jaar weer is georganiseerd. Hans Fakkert van Berg Hortimotive vindt het 'fantastisch' om weer op de beurs te staan. "Ik ben behoorlijk enthousiast, er zijn veel bezoekers en ik hoop veel nieuwe contacten op te doen. Het is tenslotte al een hele tijd geleden dat we zoiets hebben mogen doen", vertelt Fakkert aan de WOS.

Koos Maat van Lock Drives is ook aanwezig om zijn nieuwe product te laten zien. "Ik ben blij verrast", vertelt hij terwijl hij trots zijn product laat zien. "Er zijn veel mensen langs geweest, ook veel klanten uit het buitenland. Het is buitengewoon goed."

GreenTech is donderdag nog te bezoeken in de Rai in Amsterdam.