Archief
Politie Westland

Twee keer 'bingo' door scherp te zijn op vreemd gedrag

Dankzij een oplettende inwoner van de wijk Woerdblok in Naaldwijk is in de afgelopen nacht razendsnel een autodiefstal opgelost. En indirect ook kort daarna een woninginbraak.

Kort voor 04.00 uur belt een inwoner de politie. Hij had gezien dat er een onbekend voertuig in de wijk werd geparkeerd en dat de bestuurder, met een capuchon op, in de buurt bleef rondlopen. De bemanning van een politiewagen gaat zonder ruchtbaarheid poolshoogte nemen in de wijk. Op de Atlantische Oceaan komt hen een auto tegemoet. Ze zien een man met capuchon op achter het stuur zitten.

De politieauto keert en gaat achter die auto aan. De bestuurder is kennelijk niet bekend in de wijk en rijdt zich klem in een hofje bij de Bruinvis. Daar neemt hij de benen.
Op grond van de gegevens van de auto gaat de politie naar de woning van de eigenaar, die aan de Atlantische Oceaan blijkt te wonen. De wakker gebelde bewoners constateren dan dat niet alleen de autosleutel is gestolen, maar dat er ook in hun tuinhuisje is ingebroken, waarbij onder meer gereedschappen zijn weggenomen.

Rond 04.15 uur ziet een andere politie-eenheid bij de Geestweg in Naaldwijk een busje rijden. Op vermoeden van het onder invloed zijn van de bestuurder wordt deze aangehouden. In dat busje liggen allerlei spullen. Die blijken afkomstig te zijn uit de eerder genoemde woning aan de Atlantische Oceaan. De bestuurder blijkt de eerder geziene 'man met capuchon'.