Archief
School's Cool

School's Cool

School's Cool nu ook in Midden-Delfland

Brugklassers die naar school gaan in Maasland kunnen vanaf komend schooljaar ondersteuning krijgen vanuit School's Cool. Dit is mogelijk dankzij een incidentele subsidie van de gemeente Midden-Delfland.

School's Cool is een mentorprogramma dat in Nederland 25 jaar bestaat. Vrijwillige mentoren bezoeken leerlingen wekelijks een uur thuis in hun eigen omgeving, voor een periode van één tot anderhalf jaar. Het doel is het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van leerlingen te vergroten, zodat zij hun schoolcarrière succesvol kunnen doorlopen. Hiermee levert School's Cool een bijdrage aan het verkleinen van kansenongelijkheid en verkleint het de brug van de basis- naar de middelbare school.

Het programma bestaat al tien jaar in Westland en is bijvoorbeeld ook in Delft actief. "Ga je naar school in Westland, terwijl je woont in Maasland, dan kun je via het systeem van School's Cool al begeleiding krijgen", zegt Marijke Rethans van School's Cool. "Maar gaat het buurmeisje naar school in Maasland, dan kan het niet. Zo zijn we gaan kijken, hoe kunnen we dat oplossen? De gemeente Midden-Delfland had hier oren naar."

Beluister het hele gesprek met Marije Rethans van School's Cool: