Archief
WOS

WOS

Aanleg padelbanen zorgt mogelijk voor ruimteprobleem bij Schippop

Of het gratis festival Schippop in Schipluiden volgend jaar in dezelfde omvang kan doorgaan, is nog maar de vraag. Het terrein dat al jaren wordt gebruikt, moet mogelijk inkrimpen.

Voorzitter Daan van der Putte staat voor een flinke uitdaging. Zijn festival wordt gehouden op het terrein van tennisvereniging LTC Keenenburg aan de Tiendweg. Die club besloot eerder dit jaar om in aanvulling op de huidige tennisbanen ook twee padelbanen aan te leggen, om zo het aanbod te vergroten. "Dat gaat van de ruimte af, dus we moeten ergens ruimte vandaan halen als we volgend jaar net zoveel mensen willen verwelkomen", zegt Van der Putte bij Maarten in de Middag.

Die extra ruimte zou dan mogelijk moeten komen van de 'buren' van het festival. Van der Putte: "Er zitten allemaal sportverenigingen omheen. Er is dus wel wat te snoepen, maar dat moet vergunningtechnisch wel allemaal geregeld worden."

Beluister het hele gesprek met Daan van der Putte:

21ste editie

Afgelopen zaterdag vond de 21ste editie van Schippop plaats. Na twee jaar corona had de organisatie over bezoekers niet te klagen. "De zon heeft ervoor gezorgd dat we om 14.00 uur bij aanvang van het festival een gevuld veld hadden en dat hebben we tot de laatste noot volgehouden. Het was volle bak en dat hadden we nodig." Er kunnen maximaal 1.000 mensen op het terrein, maar omdat er na sommige optredens ook mensen weggaan en er ook weer mensen bijkomen, ligt het bezoekersaantal een stuk hoger.

Babette Zwinkels trapte het festival dit jaar af, later volgden onder andere Elephant, Tramhaus en als afsluiter Prins S. en de Geit.