Archief
Archief WOS

Archief WOS

Westland moet achterstand huisvesting vergunninghouders wegwerken

De gemeente Westland loopt opnieuw achter met de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning, zo bleek maandagavond.

De achterstand per 1 juli aanstaande zou rond de veertig belopen, zo had PvdA-fractievoorzitter Nico de Gier uit de wandelgangen begrepen. Wethouder Barend Rombout bevestigde die schatting. "Dat klopt ongeveer wel", zei hij in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Er wordt volgens hem hard gewerkt aan de komst van zogeheten flexwoningen. Als er straks een tekort is aan die tijdelijke woningen, zal gebruik worden gemaakt van het aanbod van de regering om desnoods, op kosten van ‘Den Haag’, een aantal hotelkamers te huren. Sociale huurwoningen zullen zo veel mogelijk worden ontzien, zo bleek uit Rombouts reactie op een vraag van André van der Meer (LPF).

De wethouder zegt geen grote problemen te zien ten aanzien de huisvesting van vergunninghouders. In de tweede helft van dit jaar moet de gemeente Westland er ongeveer 125 onderdak bieden, want behalve het wegwerken van de achterstand, is er per 1 juli een nieuwe taakstelling van 85 personen.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland