Archief
WOS

WOS

Geen megadrukte bij Kom in de Kas, 'gewoon ontzettend geslaagd'

Ook dit jaar kon Kom in de Kas Westland op duizenden bezoekers rekenen. Exacte aantallen zijn niet bekend, al zijn er geen bezoekersrecords gesneuveld. "Het was gezellig druk", vertelt voorzitter Ted van Luijk van Kom in de Kas.

Acht tuinders aan de Middenzwet in Wateringen openden de deuren voor een kijkje in de kas. Het was mogelijk om tussen de fruitbomen, potplanten, subtropische kamerplanten en nog veel meer te struinen. Ook de tuin van Van Luijk was open, hij heeft een auberginekwekerij.

Ted van Luijk blikt terug in de WOS Ochtendshow:

Dankzij het mooie weer kwamen duizenden geïnteresseerden op de fiets naar het glastuinbouwgebied. Voor mensen met de auto was er een gratis buspendeldienst opgezet vanaf bloemenveiling Royal FloraHolland. Er zijn bezoekers uit Twente, Brabant en zelfs Scandinavië gespot. De voorzitter noemt het evenement 'ontzettend geslaagd'.

April 2023

Kom in de Kas is een landelijk tuinbouwevenement. Want niet alleen in Westland, ook in bijvoorbeeld de Bommelerwaard, Zeeland en Aalsmeer hielden tuinders open huis. Editie 2023 van Kom in de Kas is op 1 en 2 april. In het najaar wordt besloten waar het evenement precies in Westland plaats zal vinden.

Herbeluister hier de radio-uitzendingen van de WOS vanaf Kom in de Kas.