Archief
FC Westland

FC Westland

Kampioenen FC Westland gehuldigd

De zaalvoetballers van FC Westland hebben het seizoen in de topklasse afgesloten met een 6-6 gelijkspel tegen ASW. Direct na afloop werd de kampioensschaal uitgereikt.

De Westlanders hadden zich een week eerder namelijk al gekroond tot kampioen. FC Westland won 18 wedstrijden en verloor er slechts eentje. Met het gelijkspel van afgelopen vrijdag kon de ploeg van trainer James Dhanai alles afstrepen.

Omdat er niets meer op het spel stond, speelde de thuisploeg in Poeldijk niet op volle sterkte. FC Westland kwam wel op 3-1 voorsprong, maar vlak voor rust werd het nog 3-2 en dat bleek een waarschuwing. Na de pauze boog ASW de tussenstand dan ook de om naar tot 3-4, waarna FC Westland een 5-4 voorsprong ook weer uit handen gaf tot 5-6. Met zijn tweedee treffer van de avond zorgde Kamal Amheye voor de 6-6 en voorkwam hij de tweede nederlaag dit seizoen.

In Poeldijk werd overigens niet alleen FC Westland 1 gehuldigd voor de titel in de topklasse. Het tweede team was namelijk ook kampioen geworden, maar dan in de hoofdklasse. Dat betekent dat FC Westland 1 volgend seizoen speelt in de landelijke eerste divisie en team 2 promoveert naar de topklasse.

Coach James Dhanai ziet zijn selectie voor komend seizoen intact blijven en met enkele gerichte versterkingen denkt hij minimaal een stabiele eersteedivisionist te worden.