Archief
Skitterfoto/Pixabay

Skitterfoto/Pixabay

Ondo houdt titeldroom levend, Dijkvogels haakt af

De korfballers van Ondo blijven in de race voor het kampioenschap in de eerste klasse E. De ploeg won vanmiddag de thuiswedstrijd tegen nummer 4 Refleks met 18-14.

Daarmee zijn Ondo en ALO nog altijd samen koploper. Beide ploegen hebben 21 punten, waarbij de Hagenaars op basis van onderling resultaat bovenaan staan. Met nog één wedstrijd te gaan zijn ze allebei niet meer in te halen.

Volgende week gaat Ondo op bezoek bij nummer 5 Swift, terwijl ALO thuis de nummer een-na-laatst Phoenix ontvangt. Ondo moet voor het kampioenschap zelf winnen en hopen dat ALO een misstap begaat.

Gelijkspel Dijkvogels tegen koploper

Als enige andere ploeg in onze regio was ook Dijkvogels nog in de race voor de titel. De Maasdijkers komen uit in de derde klasse H en moesten drie punten goedmaken op koploper OZC. De Rotterdammers kwamen vanmiddag op bezoek, dus bij een overwinning zou Dijkvogels op één punt komen.

Dat lukte niet. Het duel aan de Lange Kruisweg in Maasdijk eindigde in 16-16 en dat betekent dat Dijkvogels is uitgeschakeld om het kampioenschap. Volgende week wacht nog de afsluitende wedstrijd tegen hekkensluiter Triade. Wint Dijkvogels dat duel, dan eindigt het op de tweede plek.

Alle uitslagen

Overgangsklasse D
Ondo (M) - Valto 15-22
Valto is één wedstrijd voor het einde zeker van plek 2

Eerste klasse D
Maassluis - HKV/Ons Eibernest 14-15

Eerste klasse E
Ondo - Refleks 18-14

Tweede klasse H
Tjoba - ODO 21-18

Derde klasse H
Dijkvogels - OZC 16-16