Archief
WOS/Martijn Molenaar

WOS/Martijn Molenaar

Westlandia na strafschoppen naar finale Westland Cup

De finale van de Flynth Westland Cup gaat morgen tussen Velo en Westlandia (za.). De Naaldwijkers bereikten gisteravond de eindstrijd door na strafschoppen te winnen van MVV'27.

De toeschouwers op sportpark De Hoge Bomen kregen een aantrekkelijk duel voorgeschoteld. MVV'27 speelde goed gegroepeerd, terwijl Westlandia wat meer slordig en onbehouwen speelde, met een aantal gele kaarten tot gevolg.

Het waren de Naaldwijkers die na tien minuten als eerste op voorsprong kwamen via Timothy Le Duc. Direct na de aftrap werd het echter alweer 1-1 dankzij een doelpunt van Dennis Louter. In de 17de minuut maakte Roy van Beek de 2-1 voor Westlandia, maar het was MVV'27 dat met een voorsprong ging rusten. Met nog vijf minuten op de klok in de eerste helft scoorde opnieuw Louter en vlak voor het rustsignaal zorgde Bouke Schippers voor de 2-3.

De Maaslanders namen het goede gevoel uit de rust ook mee in de tweede helft. Na tien minuten maakte Rick Zwaard de 2-4 en zo had MVV'27 een comfortabele voorsprong te pakken. Westlandia vocht zich met nog twintig minuten te gaan terug naar 4-4. Eerst was Le Duc (65') trefzeker en daarna Stefan Bron (69').

In het restant hadden beide ploegen kansen op een overwinning, maar er volgden geen doelpunten. Omdat er in de Flynth Westland Cup geen verlenging wordt gespeeld, moesten er direct strafschoppen worden genomen. Westlandia-doelman Jari Duijvestein was bij de eerste strafschop van MVV'27 direct belangrijk, hij keerde de inzet van Michael Berrevoets. De overige penalty's gingen er wel in. Bron besliste de reeks met 5-3.

Finale

De finale tussen eersteklasser Velo en tweedeklasser Westlandia (za.) wordt zaterdag om 17.00 uur gespeeld op het terrein van VV Naaldwijk. De WOS zendt die wedstrijd live uit op de radio in WOS Sport. Vanwege dit duel stopt de uitzending dit keer niet om 18.00 uur, maar om 19.00 uur.