Archief
Arend van der Salm

Arend van der Salm

Erespeld Midden-Delfland voor Sjaak Stougje

Sjaak Stougje heeft voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk bij Sport en Spel Maasland de gemeentelijke Erespeld ontvangen. Hij kreeg die gisteravond opgespeld door burgemeester Arnoud Rodenburg.

Het is alweer de 45ste editie van deze Maaslandse feestweek. Stougje is er al sinds het begin in 1977 bij. Hij helpt bij allerlei werkzaamheden én zorgt ervoor dat er elk jaar weer genoeg vrijwilligers zijn om de klus te klaren.

Stougje doet echter nog veel meer. Bij voetbalvereniging MVV'27 heeft hij in 45 jaar tijd bijna iedere denkbare rol gehad. Van elftalleider en verslaggever tot spreekstalmeester, en van oprichter en organisator van het jeugdkamp tot en barman. De Maaslander zet zich ook in voor Stichting Welzijn Midden-Delfland, die sinds 2002 zomeractiviteiten organiseert voor ouderen. Stougje is al langere tijd betrokken als rolstoelduwer bij wandelingen in en rond Maasland. Sinds een aantal jaar helpt hij ook mee in de organisatie daarvan.

Gemeentelijke Erespeld

De zilveren Erespeld van de gemeente Midden-Delfland wordt toegekend door het college van burgemeester en wethouders. Voor de Erespeld komen inwoners in aanmerking die zich op een bijzondere of opvallende manier inspannen voor de Midden-Delflandse gemeenschap. De Erespeld is een blijk van waardering en erkenning van de lokale gemeenschap voor alle inspanningen die zijn verricht en een aanmoediging om daarmee door te gaan.