Archief
CDA Westland

'Bestempel centrum Naaldwijk tot woonerf'

Enkele fracties in de Westlandse gemeenteraad maken zich zorgen over mogelijk toegenomen verkeersonveiligheid in het centrum van Naaldwijk.

Daar zijn onlangs meerdere straten op de schop genomen, waarna er bijvoorbeeld geen trottoir meer is. Zowel het CDA als D66 hebben vrijdag schriftelijke vragen over deze nieuwe situatie ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Het CDA zegt in eerste instantie blij te zijn met de recente herbestrating in het centrum van Naaldwijk. Echter door de nieuwe bestrating van de Rembrandtstraat, het Van Tijnplein, de Van Tijnstraat, de Molenstraat en de Havenstraat is er feitelijk een woonerf ontstaan, vindt de fractie. In dat gebied zou eigenlijk maximaal 15 km per uur gereden mogen worden in plaats van de huidige 30 km per uur. Doordat het verschil tussen de rijbaan en het voetgangerspad is verdwenen, is de nieuwe situatie onoverzichtelijker en onveiliger voor voetgangers, betoogt het CDA.

D66 vraagt of het college de mening deelt dat het centrum van Naaldwijk in aanmerking komt voor aanwijzing tot autoluwe kern. "Zo ja, zou het college zorg kunnen dragen voor het plaatsen van genoeg verkeersborden die aangeven dat het centrum autoluw is of alleen bedoeld is voor bestemmingsverkeer?", aldus D66.

Toegankelijkheid van panden

De verkeersveiligheid is niet het enige aandachtspunt van met name het CDA. Er is namelijk ook onvrede over de toegankelijkheid van een aantal panden in het centrum na de voltooiing van de bestrating. "Er is bij de herbestrating niet altijd rekening gehouden met de bestaande drempels bij bepaalde panden, waardoor deze panden niet of minder toegankelijk zijn voor mensen die zich verplaatsen in een rolstoel of gebruik maken van een rollator", betoogt deze fractie. "Wij zijn van mening dat het geen échte toegankelijkheid is, als bezoekers moeten vragen om een oprijplank of andere hulp om een winkel te bezoeken."

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland