Archief
PR

Tijmen van der Helm rijdt 24 uur van Le Mans

Autocoureur Tijmen van der Helm rijdt dit weekend een van de bekendste races in Europa. De Midden-Delflander komt in actie tijdens de 24 uur van Le Mans in Frankrijk.

De autocoureur uit Den Hoorn is in de Le Mans Prototype 2-klasse met 18 jaar de jongste deelnemer aan de race. Van der Helm rijdt voor het team TDS Racing x Vaillante, dat is vernoemd naar de racende stripheld Michel Vaillant.

Het is voor Van der Helm de tweede 24-uursrace dit seizoen. Eerder reed hij ook de 24 uur van Daytona in Florida. Door technische problemen, moest hij echter voortijdig opgeven. Wat hij van 'Le Mans' moet verwachten, weet hij dan ook niet. "Er kan altijd wat kapotgaan, of een team gaat van de baan of crasht. Dat kan ook bij ons gebeuren. Ik heb dan ook geen echte verwachtingen. Ik zie het als weer een race op de kalender. Ik doe gewoon mijn ding in de auto en dan komt het wel goed. En ik wil zoveel mogelijk leren. Ik hoop wel dat ik kan laten zien wat ik kan."

Toch hoopt hij wel op een podiumplaats. "Ik vecht sowieso voor de overwinning, daar gaan we altijd voor. Als we een podiumplek kunnen meepakken, dan kunnen we tevreden zijn. We moeten ervoor zorgen dat we de auto op de baan houden en een prima pace rijden."

Het team bestaat naast Van der Helm ook uit Matthas Beche en Philippe Cimadomo. Zij verdelen de 24 uur onder elkaar. Van der Helm rijdt waarschijnlijk negen uur. "Ik train iedere dag, dus ik heb geen speciale voorbereiding nodig. Voor deze sport moet je ook wel bijna elke dag in de gym trainen. Door de nacht rijden, wordt op een gegeven moment wel zwaar. Ik moet dus mijn rust pakken wanneer het kan. Maar ik heb mijn eigen fysiotherapeut en masseur, dus denk ik dat het wel goed gaat komen."

De wedstrijd begint zaterdagmiddag om 16.00 uur. De finish is, uiteraard, 24 uur later.