Archief
WOS

Proef met bewijzen van verblijfsrecht voor vluchtelingen uit Oekraïne

IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) en gemeente Westland werken samen in een proef om vluchtelingen uit Oekraïne bewijzen van verblijfsrecht uit te reiken.

In de week van 13 tot en met 17 juni kunnen Oekraïners en zogeheten derdelanders die ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP) in de gemeente Westland een bewijs van verblijfsrecht krijgen.

De registratie in de BRP is verplicht. Diegene die niet geregistreerd worden, verliezen binnenkort recht op onderdak, leefgeld en recht op werk, aldus de gemeente. Ontheemden mogen nu tot 180 dagen in Nederland verblijven onder een visumvrije termijn (de reguliere 90 dagen is eerder al verlengd door de IND). De asielaanvraag is nodig om langdurige rechten te hebben als asielzoeker.

De Oekraïense vluchtelingen en derdelanders die ingeschreven staan in de BRP en in aanmerking komen, zullen hierover vanuit de gemeente worden geïnformeerd. De vluchtelingen hoeven zelf geen actie te ondernemen. Zij zullen een brief ontvangen via de gemeente, opgesteld door de IND, waarin het proces aan hen wordt uitgelegd.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland