Archief
Fred van der Ende

Plant met luchtwortels bij Kom in de Kas

Na twee jaar kan Kom in de Kas Westland eindelijk weer plaatsvinden. Komend weekend zijn een aantal kassen rond de Middenzwet in Wateringen te bezoeken.

Organisator Ted van Luijk heeft er zin in: "Deze editie doen we best wel veel. Er zijn acht bedrijven open. Er is van alles te doen: er is een clown, een kleurwedstrijd, een springkussen, en er is natuurlijk ontzettend veel te zien."

Aanrader volgens Van Luijk is de kas van Ansu Vanda, waar Vanda-orchideeën worden geteeld. Deze plant groeit niet in de grond, maar heeft luchtwortels waarmee deze zich aan de bomen vastklemt.

Artikel gaat verder onder de video:

Omdat de organisatie pas laat hoorde dat het evenement door mocht gaan, moest er veel geregeld worden. Van Luijk: "Omdat het bijna drie jaar niet is geweest, is het lastig dat weer op te pakken. We zijn heel blij weer een Kom in de Kas te organiseren. Het is geweldig mooi."

Artikel gaat verder onder de foto:

Vanda-orchidee. Signbiblio

Kom in de Kas is een gratis evenement. De kassen zijn te bezoeken op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Op de site www.komindekas.nlzijn alle locaties te vinden. Overigens was de Middenzwet in 2016 ook al het decor van Kom in de Kas Westland.

WOS Radio

De mobiele radiostudio van de WOS vind je dit jaar bij kwekerij B.L. de Bakker aan de Middenzwet 29. Vroeger kweekten zij tomaten, maar tegenwoordig werken zij in opdracht voor groenteveredelaar Rijk Zwaan. De uitzending duurt van 10.00 tot 14.00 uur, maar ook daarna kun je bij de studio langskomen voor spelletjes of een praatje met de presentatoren.