Archief
WOS

WOS

Onderhandelingen Midden-Delfland verder zonder winnaar Mijn Partij

Mijn Partij, de grote winnaar van de verkiezingen in Midden-Delfland, krijgt waarschijnlijk geen plek in de nieuwe coalitie. CDA, VVD en D66 gaan nu met elkaar in onderhandeling om te komen tot een akkoord.

Mijn Partij kreeg bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen veruit de meeste stemmen en groeide van drie naar vier zetels. Als winnaar nam de partij dan ook het voortouw om een coalitie te smeden. Maar onderhandelingen met eerst CDA en VVD en in tweede instantie VVD en D66 liepen stuk. "Ook nu werd geconstateerd dat een gebrek aan synergie en onderling vertrouwen de oorzaak is van het stopzetten van de gesprekken", schrijft formateur Arne Weverling in zijn verslag.

Weverling: "Het is teleurstellend dat de vele gesprekken tussen de verschillende politieke partijen nog niet tot resultaat hebben geleid. Fractievoorzitter Ed Roeling van Mijn Partij verdient respect voor alle pogingen om te komen tot een coalitie. Het is erg vervelend voor zijn partij en hun kiezers dat de grootste partij niet terugkomt in de coalitie."

Vooropgezet

Roeling zat afgelopen week nog aan tafel met VVD en D66 en was met hen al in een ver stadium. Totdat de onderhandelaars van de VVD zeiden dat ze zich 'er toch niet goed bij voelden'. Volgens de fractievoorzitter is het allemaal één vooropgezet plan. Al na het stuklopen van de onderhandelingen met CDA en VVD kreeg hij te horen dat de andere partijen als doel hadden tot een coalitie te komen zónder Mijn Partij, zo laat hij weten aan de WOS.