Archief

Junior Cyber Agents gehuldigd in raadzaal gemeente Westland

In de raadzaal van gemeente Westland zijn gisteren de Junior Cyber Agents gehuldigd die hebben deelgenomen aan de spannende online game Hackshield.

Hackshield is een cybersecurity game voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Op een speelse manier leren kinderen zich wapenen tegen digitale ervaringen. Kinderen worden dan Junior Cyber Agent en worden gestimuleerd het geleerde ook over te brengen op hun (groot)ouders.

In totaal waren er tien winnaars. Zij hadden de meeste punten in het spel behaald. De winnaars kregen een oorkonde met Hackschieldschild, een goodiebag en een rondleiding door het politiebureau van Westland op een later moment. Maar liefst 355 kinderen in Westland zijn het avontuur als Junior Cyber Agent aangegaan en zijn wegwijs en weerbaarder geworden in de gevaren van internet. In september starten weer nieuwe rondes om mee te doen met Hackshield.

HackShield in de Klas bestaat uit speurtochten die klassikaal op het digibord gespeeld kunnen worden. In de online game worden kinderen opgeleid tot een échte junior Cyber Agent. Het lesprogramma is gratis beschikbaar voor alle scholen in Nederland. De gemeente speelt in dit project een belangrijke rol aangezien de burgemeester de kinderen per videobericht zelf heeft opgeroepen om het spel te spelen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland