Archief

Extreem! Joseph zwemt in 25 dagen van Zwitserland naar Hoek van Holland

Duitser Joseph Hess (34) gaat in 25 dagen van Zwitserland naar Hoek van Holland zwemmen.

Hoe gek moet je zijn om de hele Rijn af te zwemmen?, vraagt mediapartner Rijnmond zich af. Duitser Joseph doet het. Zaterdag start hij in Zwitserland en 25 dagen later hoopt hij in Hoek van Holland te zijn. Voor de 'adrenalinerush', want Joseph zoekt naast zijn kantoorbaan graag het avontuur op. En als het hem lukt om 1.235 kilometer in 25 dagen te zwemmen, zou dat ook nog eens een record zijn.

Eerder zwom Joseph al van Corsica naar Sardinië en van Europa naar Afrika door de Straat van Gibraltar, maar dit wordt zijn langste afstand ooit. Hij gaat te water in het Zwitserse meer Lai da Tuma, om vervolgens via Duitsland de hele Rijn af te zwemmen.

In het dagelijks leven werkt Joseph voor de Technische Universiteit van Chemnitz en begeleidt hij studenten en startupprojecten. "Met deze kantoorbaan werk ik acht tot twaalf uur per dag. Om dat te compenseren zoek ik een adrenalinerush", vertelt Joseph.

Eerder zwom de Zwitserse waterambassadeur annex langeafstandszwemmer Ernst Bromeis in 2012 een zwemtocht van de bron van de Rijn tot aan de monding bij Hoek van Holland.