Archief
WOS/Piet Voskamp

WOS/Piet Voskamp

Velo eerste finalist Westland Cup

Eersteklasser Velo heeft zich gisteravond geplaatst voor de finale van de Flynth Westland Cup. De Wateringers waren op het veld van VV Naaldwijk veel te sterk voor VV Maasdijk, dat uitkomt in de vierde klasse.

Ricky van Mierlo opende de score namens Velo, nadat vlak daarvoor Wouter Boers een grote kans had gemist om Maasdijk op voorsprong te zetten. Sergi Roeleveld verdubbelde de score, waarna Stef Bruinen de enige tegentreffer op het bord zette. Joey Kouters bepaalde de ruststand op 3-1.

In de tweede helft werd het al snel 5-1. Eerst scoorde Daan van Rossum met een afstandsschot, dat verkeerd werd beoordeeld door Maasdijk-doelman Lars Veenman. Vlak daarna scoorde Roeleveld zijn tweede van de avond. Dankzij doelpunten van opnieuw Kouters en Abel Dries werd de eindstand 7-1.

Velo speelt zaterdag in de finale van de Flynth Westland Cup tegen Westlandia (za.) of MVV'27. Voor de Wateringers is het sowieso een bekroning op een sterk seizoen, waarin het uiteindelijk als zesde eindigde in de eerste klasse B en nog lang meestreed om de derde periodetitel.