Archief
PR

PR

Faber en Ridder winnen NK 1 tegen 1

Het NK 1 tegen 1 korfbal bij Ondo in 's-Gravenzande is op eerste pinksterdag gewonnen door de 20-jarige Ran Faber. De international versloeg in de finale Bo Oppe van KCC.

De organisatie had dit jaar drie internationals in het deelnemersveld, die allemaal de halve finale haalden. Olav van Wijngaarden en Koen van Roekel waren naast Faber de andere twee spelers van het nationale team. Zij moesten genoegen nemen met de kleine finale om plek 3. Die werd gewonnen door Van Wijngaarden.

Bij het juniorentoernooi deden negen jeugdinternationals mee, maar het was een Westlander die met de wisselbeker naar huis ging. Koert Ridder van het Lierse Valto versloeg eerst in de halve finale Freek van Duijvenboode van Ondo en was daarna in de finale te sterk voor jeugdinternational Menno Remans.

WOS Sport sprak met organisator Frank Stout:

Bij het NK 1 tegen 1 gaan twee spelers de strijd met elkaar aan in een cirkel van dertien meter. Steeds is één van de spelers 45 seconden aanvaller en de ander verdediger en andersom. Het evenement is in 1998 ontstaan.