Archief
Dominic Bersee

Dominic Bersee

Bram van Druten wint 5 km van de Dios Lenteloop

Monsternaar Bram van Druten is zaterdagmiddag afgetekend winnaar geworden van de 5 kilometer van de Dios Lenteloop in Den Hoorn.

De 19-jarige Van Druten, lid van Olympus '70, zegevierde in 15.26. Hij was in 2019 ook deelnemer aan de laatstgehouden editie van de Dios Lenteloop, voordat de coronapandemie twee jaargangen onmogelijk maakte. Destijds werd hij als 16-jarige zesde op de 5 kilometer in de tijd van 17.30.

Van Druten werd vorige week op Hemelvaartsdag tweede op de 5 kilometer van de Golden Tenloop in Delft, in de tijd van 15.29. Afgelopen woensdagavond rende hij op de baan in Barendrecht naar een nieuw persoonlijk record op de 1500 meter (4.00,28).

Snelste vrouw op de 5 kilometer van de Dios Lenteloop was de Haagse Elsbeth Ciesluk in 18.01. De wedstrijd over 10 kilometer in en om Den Hoorn werd gewonnen door Nixon Fernandes uit Poortugaal in 32.15. Snelste vrouw was de Haagse Rose Enthoven in 37.17.

Onwelwording

Deelnemers aan de wedstrijd over 10 kilometer werden overigens op het Polderpad opgeschrikt door de onwelwording van een medeloper. Persbureau District 8 meldt dat andere hardlopers, mensen van de naastgelegen tennisbaan en de EHBO snel te hulp schoten. Ook ambulancepersoneel en de artsen van een traumahelikopter kwamen in actie. De betrokken atleet is naar een ziekenhuis vervoerd.

District 8