Archief
WOS

Wrange komedie op Recreatieoord Hoek van Holland

'De Recreanten' is een actuele komedie over het geruchtmakende plan van de gemeente Rotterdam om het Recreatieoord Hoek van Holland te verkopen aan een marktpartij.

Terwijl acteur John Buijsman, die een huisje op het oord heeft, samen met regisseur Jeroen van den Berg aan het toneelstuk Revue werkte, hield John iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het recreatieoord.

'De Recreanten' gaat over klein geluk en groot geld met de acteurs John Buijsman en Helmert Woudenberg. De voorstelling kwam tot stand nadat John in zijn vakantiehuisje een mokerslag te verwerken kreeg: de gemeente Rotterdam had plannen om het bijna 100-jarige vakantieoord te verkopen.

Het verhaal speelt zich dan ook af op Recreatieoord Hoek van Holland. Barry en Herman vormen een curieus koppel op leeftijd. Het lot van zowel het park als dat van Barry en Herman steekt grimmig af tegen hun kleurige houten vakantiehuisje, de plek waar het stel al jaren klust, keuvelt en kibbelt. Als de gemeente besluit hun geliefde park te verkopen aan een projectontwikkelaar, gaan ze de strijd aan met die overheid.

De verkoop van het recreatiepark is inmiddels afgeblazen. Het park komt in handen van de recreanten.

Speeldata:

Recreatieoord Hoek van Holland
Vrijdag 8 juli t/m zondag 24 juli (speeldagen vr. t/m zo.).
Aanvang 20.00 uur.

Daarna worden reeksen voorstellingen gegeven in onder meer Rotterdam en Den Bosch.