Archief

Anjerconcert voor Westlandse veteranen

Veteranen uit Westland zijn in Poeldijk in het zonnetje gezet. Daar was een uitvoering van de regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers.

In evenementenlocatie De Veiling in Poeldijk werd gisteren een Anjerconcert ter gelegenheid van de Westlandse Veteranendag gegeven. Deze concerten worden uitgevoerd door militaire muziekkorpsen en vertellen met muziek de verhalen van veteranen en hun missies.

Het concert in Poeldijk werd geopend door burgemeester Bouke Arends en afgesloten door Mart de Kruif, voormalig luitenant-generaal bij de Koninklijke Landmacht en oud-Commandant Landstrijdkrachten. "Het is belangrijk om te blijven herinneren en weten waarom militairen vechten voor vrede in eigen land of buitenland. Dat is zeker in deze tijd belangrijk", aldus burgemeester Arends.

Het concert werd uitgevoerd door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. Tijdens het 'blauwe hap buffet' konden de veteranen genieten van een optreden van Peter Dijkhuizen met het nummer 'Broeders'. Dit lied gaat over de broederschap die ontstaat onder veteranen die met elkaar gediend hebben.

Nederland telt ruim 105.000 veteranen. Zij hebben met elkaar gemeen dat ze in opdracht van onze democratisch gekozen regering zijn ingezet onder oorlogs- of daarmee vergelijkbare omstandigheden. De Anjerconcerten zijn bedoeld om bij te dragen aan maatschappelijke erkenning, waardering en zichtbaarheid voor veteranen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Poeldijk