WOS/Martijn Molenaar

Westlandia (za.) laatste halve finalist Flynth Westland Cup

Het zaterdagelftal van Westlandia heeft in de kwartfinales van de Flynth Westland Cup verrassend gewonnen van hoofdklasser FC 's-Gravenzande. Op het terrein van gastheer VV Naaldwijk werd het 2-3.

Tweedeklasser Westlandia kwam al binnen tien minuten op voorsprong: via een snelle uitbraak scoorde Stefan Bron. Door treffers van Frank Broos en Yordi Klepke was de ruststand 2-1, in het voordeel van FC 's-Gravenzande. Na vijf minuten in de tweede helft zette Raymond Hanemaaijer de stand op 2-2 en lang leek het daar ook bij te blijven. Pas vijf minuten voor het einde werd de wedstrijd beslist. Een Naaldwijkse voorzet vanaf de rechterkant kwam bij FC 's-Gravenzande-verdediger Soren Zuijderwijk terecht, die de bal achter zijn eigen doelman werkte.

Door de overwinning speelt Westlandia volgende week in de halve finale tegen MVV'27.

Halve finales

Dinsdag 7 juni:
19.30 Velo - Maasdijk

Donderdag 9 juni:
19.30 Westlandia (za.) - MVV'27

Beide wedstrijden worden gespeeld op het complex van VV Naaldwijk.

Flynth Westland Cup, halve finale
FC 's-Gravenzande - Westlandia (za.) 2-3 (2-1)
FC 's-Gravenzande: Frank Broos, Yordi Klepke
Westlandia: Stefan Bron, Raymond Hanemaaijer, e.d. Soren Zuijderwijk

Vrouwen, derde klasse E
Sportclub Monster - FC 's-Gravenzande 2-3

Derde klasse B: Ruime zege FC Skillz

De titelstrijd in de derde klasse B is nog spannender. Sportclub Monster en FC Skillz uit Wateringse Veld hebben nu niet alleen evenveel punten, maar ook een gelijk doelsaldo. Skillz heeft wel één doelpunt meer gescoord.

Skillz won gisteravond met 7-1 van Loosduinen. Die wedstrijd werd afgelopen zaterdag bij een 2-1 stand en nog een kwartier te spelen gestaakt, maar moest wel worden uitgespeeld. In vijftien minuten tijd scoorde Skillz dus nog vijf keer.

Komende zaterdag speelt Skillz een uitwedstrijd tegen Duno (hekkensluiter in '3B'). Monster treft thuis Quick Steps (nummer 13).