Archief
Marco Bronswijk

Dubbelklapper voor Westlandse werper Yannick Rolvink

Naaldwijker Yannick Rolvink (17) heeft woensdagavond twee grote prestaties geboekt tijdens atletiekwedstrijden in Barendrecht.

Bij het discuswerpen voor atleten onder 18 jaar bracht hij het Nederlands record in deze leeftijdscategorie naar 62,83 meter. Dat is bijna een halve meter verder dan het oude record (62,34) van Erik de Bruin uit 1980.

Eerder op de avond nam Yannick, de jongere broer van werper Ruben Rolvink, deel aan het onderdeel kogelstoten. Daarbij kwalificeerde hij zich voor de Europese kampioenschappen voor atleten onder 18 jaar die deze zomer in Jeruzalem worden gehouden.
De EK-limiet kogelstoten staat op 18,60 meter. Yannick was met een persoonlijk record van 18,06 meter naar Barendrecht gereisd. Daar kwam hij tot een verbetering met meer dan een meter: 19,08 meter, en dus ruim voldoende voor toelating tot de EK.

In maart dit jaar voldeed Yannick al aan de EK-limiet voor het discuswerpen (56,40 meter). Waar hij op Hemelvaartsdag verbaasde met een uithaal naar 61,34 meter, kwam daar deze woensdagavond nog eens anderhalve meter bij.

De EK voor atleten onder 18 jaar worden van 4 tot en met 7 juli gehouden in Jeruzalem.