Archief
José van Riele/Umami

José van Riele/Umami

Groene ster voor Niven Kunz met Triptyque

Restaurant Triptyque in Wateringen is een van de elf restaurants in Nederland met een groene Michelinster. Dat werd vandaag bekend tijdens de uitreiking van de nieuwe Michelingids in het DeLaMar in Amsterdam.

De groene ster is sinds vorig jaar nieuw geïntroduceerd om restaurants met duurzame gastronomie in het zonnetje te zetten. Dit jaar zijn er drie nieuwe groene sterren uitgereikt, waaronder dus het restaurant van de Westlandse chef-kok Niven Kunz.

Kunz keerde in 2020 terug op zijn oude locatie aan het Plein in Wateringen. In het voormalige Wateringse gemeentehuis begon hij in 2006 met restaurant 't Raethuys, waar hij op 24-jarige leeftijd zijn eerste Michelinster kreeg. In 2009 verkaste hij naar Rijswijk, waar Kunz met restaurant Niven die ster behield. Dat restaurant ging echter in april 2020 failliet. Ook in zijn nieuwe restaurant werkt Kunz volgens de filosofie waarbij zijn gerechten bestaan uit 80 procent groenten en 20 procent vlees of vis.

Aan de Zweth in Schipluiden van chef-kok Joris Peters behoudt ook dit jaar de Michelinster die het al in 2015 - een jaar na de opening - voor het eerst kreeg. Er zijn nu in Nederland 117 restaurants met een of meer sterren. Dat zijn er 4 meer dan vorig jaar.

Niven Kunz vertelde wat dit voor hem en zijn restaurant betekent