Archief
Signbiblio

Signbiblio

Ontslagen penningmeester betaalt 50.000 euro aan 'vriendenstichting' VDL

De stichting Vrienden van VDL heeft een schikking getroffen met de voormalige penningmeester, die jarenlang onrechtmatige (forse) uitgaven deed. De stichting krijgt 50.000 euro terug.

Dat is de uitkomst van een rechtszaak die tegen de penningmeester was aangespannen. Hij werd vorig jaar ontslagen, nadat het stichtingsbestuur zich al langer zorgen maakte over financiële zaken die niet konden worden geverifieerd.
De penningmeester weigerde inzage te geven in de administratie. Naast het ontslag deed het bestuur ook aangifte tegen de man, die veel aanzien had binnen voetbalvereniging VDL in Maassluis.

Het stichtingsbestuur eiste in de rechtszaak dat de oud-penningmeester zou worden veroordeeld tot het vergoeden van de geleden schade. Uiteindelijk is besloten de zaak te schikken voor een bedrag van 50.000 euro.

De stichting Vrienden van VDL heeft als doel om voetbalvereniging VDL in Maassluis op een hoger plan te brengen. Zo is ze onder andere verantwoordelijk geweest voor de nieuwbouw van de kleedkamers. De penningmeester van de 'vriendenstichting' is niet dezelfde persoon als de penningmeester van de voetbalclub.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis