Archief
Mike Hogeveen

Mike Hogeveen

Politie trapt vaarseizoen af met gesprekjes

In het eerste echte zomerse weekend van dit jaar was het lekker druk op het water van Westland en Midden-Delfland. Een mooi moment voor de politie om de regels die op het water gelden uit te leggen.

Met twee politieboten en bikers op de waterkant hielden agenten zaterdag toezicht op het water. Veruit de meeste schippers hielden zich aan de maximale snelheid op het water en ook de volumeknop op schuiten stond niet altijd op maximaal. Toch zagen agenten aanleiding om een 'handjevol' boetes uit te delen, zo laat een politiewoordvoerder weten. Verder zijn er vooral heel veel gesprekjes gevoerd om de vaarregels uit te leggen.

Voor wie deze zomer met een bootje het water op gaat, verandert er namelijk wel wat. Er zijn straks gebieden waar je niet meer met harde muziek doorheen mag varen. Verder is het in zomer verboden om op het water lachgas te gebruiken. Een aantal van die regels staan met borden langs de waterkant aangegeven. De APV moet nog wel door het college van B en W worden besproken, dat gebeurt volgende week.