Archief
archief WOS

archief WOS

Midden-Delfland start campagne tegen zuipschuiten

De gemeente Midden-Delfland is een campagne gestart tegen de zuipschuiten en de snelle speedboten in haar gemeente. In het vaarseizoen wordt het steeds drukker op het water. Dat betekent automatisch meer overlast. De politie treedt dit jaar harder op.

In de werkgroep 'Overlast vaarten Midden-Delfland' zitten inwoners, die jaarlijks overlast ervaren van jongeren op zuipschuiten. Met harde muziek varen ze door Schipluiden richting de Foppenplas om daar aan te meren. Daar komen ze bijeen om te socializen.

Agent Erik Smit van het Nautisch team van de politie weet precies wat de jongeren allemaal doen. Vorig jaar heeft hij een drukke zomer gehad met handhaven. "Dat komt door corona", zegt Smit. Naast de herrie doen ze ook hun behoefte in het water. Mensen die daar wat van zeggen, hebben een probleem.

De agenten hebben vorig jaar veel gewaarschuwd, maar dit jaar is dat voorbij. Bij het overtreden van de regels worden meteen boetes uitgedeeld. Het is zelfs mogelijk dat de muziekinstallatie in beslag wordt genomen. De politie heeft de capaciteit om de problemen aan te pakken verdubbeld. En niet alleen de politieboot controleert, ook vanaf de weg wordt opgetreden. De politie roept burgers op om foto's te maken en die naar ze toe te sturen.

Ook burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland is de overlast zat. Met de werkgroep is een campagne opgezet om de jongeren te wijzen op de regels op het water. Er staan borden bij de toegangs-vaarwegen van Midden-Delfland en er worden flyers aan jongeren uitgedeeld.

Het is een bijzondere situaties dat burgers, politie en de gemeente zo samenwerken. Mocht deze aanpak werken, zal dit een blijvertje zijn om de overlast tegen te gaan.