Archief
PR

PR

Meer dan 150 fietsen voor vluchtelingen uit Oekraïne

De actie om fietsen voor vluchtelingen uit Oekraïne beschikbaar te stellen blijkt een groot succes. De afgelopen tijd zijn er meer dan 150 ingezameld en opgeknapt voor de oorlogsvluchtelingen.

Na een oproep van de stichting Westland voor Oekraïne hebben de rotaryclubs Westland, Westland-Polanen en Wateringen tweedehandsfietsen verzameld. Daarna zijn deze door leerlingen van het ISW Vakcollege in Naaldwijk opgeknapt. Deze zaterdag is de eerste fiets overhandigd aan Anastasia en haar zoontje, die anderhalve maand geleden vanuit Kiev naar Westland zijn gevlucht.

Binnen een uur waren alle fietsen uitgedeeld, waarna de ontvangers een proefrondje maakten. De meeste vluchtelingen verblijven in het Fletcher Carlton Hotel in Naaldwijk, in het woonpark voor arbeidsmigranten tegenover de meubelboulevard van Naaldwijk en op strandpark Vlugtenburg in 's-Gravenzande. Vluchtelingen die nog niet meteen een fiets hebben gekregen zijn op een wachtlijst gezet. Wie nog een fiets over heeft kan deze kwijt bij het ISW Vakcollege.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland