Archief
Mike Hogeveen

Eerste testmetro's volgende week naar het strand

Vanaf maandag rijden er metrostellen van en naar het strand van Hoek van Holland. Dat kan nu het nieuwe metrospoor is aangesloten op de al bestaande Hoekse Lijn.

De testritten zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Als een metrostel langsrijdt, zullen overwegen ongeveer vijf minuten afgesloten worden. In het weekend van 21 en 22 mei wordt de aansluiting van het nieuwe strandtracé op de Hoekse Lijn getest. Dat kan alleen in de nachtelijke uren, om te voorkomen dat de dienstregeling overdag in de soep loopt.

Het projectteam van Metro aan Zee waarschuwt voor verkeersdrukte op het Hoekse wegennet, omdat de nieuwe overwegen langer dicht zijn dan normaal. Het gaat om de passages Strandweg, Strandboulevard, Hoeksebaan/Stationsweg en spooroverweg Harwichweg (voet-/fietspad).

Na Hemelvaart (donderdag 26 mei) wordt gestart met het vervangen van de tegels op het vernieuwde Strandplein door witte glinsterende tegels. De beplanting in de groenstrook tussen het voet- en fietspad langs de Badweg en spoorbaan wordt dit najaar aangebracht.

De verwachting is dat je in de zomer kunt uitstappen op metrostation Hoek van Holland Strand.

Categorieen:
Nieuws Hoek van Holland