Archief

Parkeerplaatsen Heulse super moeten openbaar

Het college van B en W in Westland heeft supermarkteigenaar Koornneef gesommeerd om de parkeerplaatsen bij de Jumbo in Kwintsheul na sluitingstijd open te houden.

Dat schrijft wethouder Pieter Varekamp in antwoord op vragen van de fractie Westland Verstandig.

Het parkeerterrein aan De Raaphorst wordt nu 's avonds na 21.00 uur afgesloten met een hek. Volgens Koornneef is dit om overlast te voorkomen, zo liet hij afgelopen oktober aan de WOS weten. De supermarkteigenaar zei toen dat hij niet van plan was om dat te veranderen.

Gevraagd om een reactie, laat de supermarkteigenaar weten: "Koornneef Vastgoed zal op korte termijn met de gemeente in gesprek gaan en haar zienswijze geven."

Maar die houding is volgens de wethouder in strijd met de anterieure overeenkomst die is gesloten met de ontwikkelaar. Daarin is vastgelegd dat de parkeerplaatsen openbaar moeten zijn. Door het terrein af te sluiten, verdwijnt de openbaarheid. Varekamp: "Inmiddels heeft de eigenaar van Koornneef Vastgoed BV van de zijde van de gemeente een officiële sommatie ontvangen het parkeerterrein zodanig aan te passen dat de openbare parkeerplaatsen te allen tijde bereikbaar zijn."