Archief
Pixabay

Pixabay

Thuiszorgbedrijf in Maassluis onder verscherpt toezicht

Het Maassluise Felay Thuiszorg BV is door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) onder verscherpt toezicht geplaatst. Binnen een halfjaar moet het zorgbedrijf maatregelen nemen.

Uit de inspectie bleek het bedrijf een aantal zorgverleners in dienst te hebben die niet gekwalificeerd en vakbekwaam zijn voor het werk. De juiste toediening en controle van medicijnen ontbrak soms. Ook was er soms geen informatie over de zorg die cliënten nodig hebben en had de bestuurder niet genoeg zicht op de problemen die er spelen.

Op 25 april ging het verscherpte toezicht in. In maart vorig jaar werd al vastgesteld dat het bedrijf niet voldeed aan de gestelde eisen. Destijds ontving het ook een verbetertermijn van zes maanden. Op 8 maart dit jaar kwam de inspectie weer langs bij Felay Thuiszorg en meldde dat er onvoldoende verbeterd was ten opzichte van het jaar ervoor.

De IGJ heeft het bedrijf opgedragen vóór 25 juni dit jaar een resultaatverslag te sturen. Daarin verwacht de IGJ dat het personeel op orde is. Verder stelt de inspectie dat het bedrijf vóór 25 oktober dit jaar maatregelen moet nemen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Felay zal in de periode van verscherpt toezicht onverwacht bezocht worden door de inspectie en eventueel kunnen verdere maatregelen genomen worden.

De gemeenteraadsfractie Forum voor Maassluis heeft vanochtend bij het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen ingediend over het rapport.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis