Archief
Signbiblio

Signbiblio

Meer woningen in Wilgenrijk

De nieuwe woonwijk Wilgenrijk in Maassluis krijgt 125 woningen meer dan vooraf was gepland.

Omdat de woonopgave ook voor de eerste stad aan de waterweg een stuk hoger ligt dan eerder voorzien, is besloten om de afspraken met de ontwikkelaar te heronderhandelen. In plaats van 1.750, worden er nu 1.875 woningen gebouwd. En een groter aandeel daarvan is bedoeld voor mensen met een lager inkomen.

De 125 woningen worden toegevoegd in twee deelgebieden: 75 in 'Wilgenrijk-Noord' (ten noorden van de huidige nieuwbouwwijk) en 50 in het gebied 'Westgaag' (ten zuiden van de Westgaag).

De hoogte in

De extra woningen zullen worden toegevoegd door middel van 'verdichting', zo blijkt uit het ontwerpbestemmingsplan Wilgenrijk-Noord, dat nu zes weken ter inzage ligt. Op de plek waar de tweede hoofdontsluiting en de 'centrale watergang' elkaar kruisen, is een gebouw met een hoogte van zo'n 34 meter voorzien. Vermoedelijk wordt hiermee een appartementencomplex bedoeld.

Van de 475 woningen vallen er straks 138 (in plaats van 100) in het betaalbare woningsegment (75 procent sociale huur, 25 procent betaalbare koop). De woningen worden door Maasdelta gerealiseerd en blijven daarmee ook voor die doelgroep behouden.

In het deelgebied Westgaag stijgt het woningaantal van 200 naar 250, met 108 woningen in het bereikbare segment.

Aan het woningaantal van 1.150 uit de eerste fase van Wilgenrijk verandert niets. Het college schrijft alleen dat er iets meer 'bereikbare' woningen zijn gerealiseerd, in ruil voor 15 koopwoningen meer in Wilgenrijk-Noord.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek