Archief
Verbeelding IV Infra

Verbeelding IV Infra

Raad van State ziet geen problemen in aanleg turborotonde Woudseweg

Het werk aan de Woudseweg (N223) tussen de Molenlaan en het dorp 't Woudt kan gewoon zoals gepland doorgaan. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State.

De hoogste bestuursrechter moest zich buigen over een aantal bezwaren van omwonenden en van Glastuinbouw Nederland, maar concludeert dat die beroepen ongegrond zijn.

De Woudseweg gaat helemaal op de schop. Op deze provinciale weg zijn maatregelen nodig voor de verkeersveiligheid, omdat er verhoudingsgewijs veel (zware) ongelukken gebeuren. Er komt onder meer een grote (turbo)rotonde ter hoogte van de Molenlaan, maar omwonenden vrezen in de nieuwe situatie voor meer geluidsoverlast. Volgens het geluidsrapport dat door de provincie is opgesteld, zou dat niet het geval zijn.

De bewoners hebben meerdere argumenten aangevoerd om hun problemen met het geluidsrapport duidelijk te maken. De Raad van State kan daarin echter niet meegaan.

Belangenorganisatie Glastuinbouw Nederland vindt dat het plan zorgt voor een slechtere bereikbaarheid van de tuinbouwbedrijven aan de Molenlaan. Maar ook in dit geval volgt de Raad van State het oordeel van de gemeente Midden-Delfland.

Werkzaamheden al begonnen

Het werk op de Woudseweg is inmiddels al in volle gang. De contouren van de nieuwe rotonde zijn voor de mensen die langsrijden goed te zien. De werkzaamheden mochten beginnen, omdat de Raad van State ook al een verzoek tot voorlopige voorziening (een maatregel om iets tijdelijk tegen te houden, in afwachting van een definitief oordeel) eerder afwees.