Archief
Verbeelding IV Infra

Verbeelding IV Infra

Aanpak Woudseweg begint voor of na bouwvak

De provincie Zuid-Holland hoopt net voor of net na de bouwvakantie (week 31-33) te kunnen starten met de voorbereidende werkzaamheden voor de reconstructie van de Woudseweg (N223).

De grootste obstakels daarvoor zijn inmiddels verdwenen. De gemeenteraad van Midden-Delfland gaf in maart al groen licht, maar een aantal aanwonenden was nog naar de Raad van State gestapt. Zij verzochten om een zogenoemde voorlopige voorziening, om de werkzaamheden zo tijdelijk stil tegen te houden. De voorzieningenrechter heeft hun verzoek echter afgewezen. Een provinciewoordvoerder laan aan de WOS weten dat het nu alleen nog wachten is op een vergunning van de gemeente.

Het gaat specifiek om het gedeelte tussen de Molenlaan en 't Woudt. Op de provinciale weg zijn maatregelen nodig voor de verkeersveiligheid, omdat er verhoudingsgewijs veel (zware) ongelukken gebeuren.

Er komt onder meer een grote rotonde ter hoogte van de Molenlaan. De huidige bushalte bij 't Woudt wordt verplaatst naar die rotonde. (Brom)fietsers worden van het autoverkeer gescheiden met een aparte parallelweg. Verder moeten er bomen worden gekapt om de reconstructie mogelijk te maken. Hiervoor geldt een herplantplicht.