Archief
Mike Hogeveen

Omleidingen door werk aan Hoekse 'ovonde'

Mensen die in Hoek van Holland in de omgeving van het strand moeten zijn, moeten de komende dagen rekening houden met wegwerkzaamheden en omleidingen.

Vanaf vandaag tot en met woensdagavond wordt er gewerkt aan de 'ovonde', de nieuwe ovale rotonde op de kruising van de Badweg met de Strandboulevard en Koningin Emmaboulevard. De bestratings- en beplantingswerkzaamheden zijn inmiddels afgerond, nu zijn er alleen nog asfalteringwerkzaamheden op de rijbaan.

Sinds vanmorgen 07.00 uur is het noordelijke deel van de ovonde afgesloten, net als de aansluiting van de Strandboulevard op de Badweg. Verkeer van en naar de Strandboulevard is niet mogelijk. Gemotoriseerd verkeer met als bestemming het strand aan de Badweg/Zeekant wordt omgeleid via de Dirk van den Burgweg en Strandweg. Fietsers en voetgangers hebben wel doorgang langs de werkzaamheden. De restaurants La Porte Salute en de Boulevard zijn gedurende deze fase alleen lopend of per fiets bereikbaar.

De werkzaamheden duren tot en met dinsdagavond 19.00 uur, daarna wordt gewerkt aan het zuidelijk deel van de ovonde. De Koningin Emmaboulevard is dan 24 uur lang alleen vanaf de Stationsweg/Cruquiusweg bereikbaar. Restaurant Het Jagershuis en museumbunker iCoon zijn alleen via het voetpad bereikbaar.

Woensdagavond 19.00 uur is alles afgerond.