Archief
WOS

WOS

Geen flexwoningen op locatie De Hak

Er komen geen flexwoningen op het braakliggende terrein De Hak langs de Wateringseweg tussen Poeldijk en Kwintsheul.

Dat schrijft wethouder Ben van der Stee in reactie op vragen van het CDA.

De Hak is het laatste deel van de nieuwbouwwijk De Gouw van ontwikkelingsbedrijf de Westlandse Zoom in Kwintsheul. Tijdens een informatiebijeenkomst over de Heulse nieuwbouwwijk De Driesprong werd eerder dit jaar gevraagd naar verdere bouwplannen in Kwintsheul. Wethouder Gardien zei toen, dat De Hak het enige grootscheepse plan voor Kwintsheul is. "Maar dat is nog in een zeer premature fase", aldus de wethouder destijds.

Om te voorkomen dat het terrein lange tijd zonder doel leeg zou staan, deed raadslid Jan van Rossum de suggestie om daar dan flexwoningen te bouwen. Maar dat blijkt volgens Van der Stee niet mogelijk. Ontwikkelbedrijf Westlandse Zoom wil daar namelijk binnen drie jaar beginnen met de voorbereidingen voor de bouw. "De drie jaar die nodig zijn voor het doorlopen van de benodigde procedures en voorbereiding voor de ontwikkeling met permanente woningen zijn te kort voor het tijdelijk gebruik van de locatie voor flexwonen", aldus de wethouder. "Ook voor flexwonen zijn ruimtelijke procedures nodig en voorbereidingen voor het geschikt maken de grond voor het plaatsen van tijdelijke wooneenheden."

"De kosten voor het geschikt maken van de grond en het inrichten van de locatie tot een veilige en prettige tijdelijkewoonomgeving brengt kosten met zich mee. Om deze te kunnen terugverdienen is een exploitatieperiode nodig van 10 tot 15 jaar, ook bij herplaatsing van bestaande wooneenheden."