Archief
WOS

WOS

Cor van der Mark met voorkeurstemmen in raad Westland

Het Lierse gezicht van CDA Westland, Cor van der Mark, komt toch in de nieuwe gemeenteraad.

Hij stond als negende op de kandidatenlijst, maar kreeg bij de verkiezingen 338 voorkeurstemmen. Dat is boven de voorkeurgrens die in Westland op 315 lag. Dennis Chafia, die woensdagavond de zesde en laatste raadszetel voor het CDA leek te gaan bezetten, moet die aan Van der Mark afstaan. Op Chafia werden 261 stemmen uitgebracht.

Dit blijkt uit het proces-verbaal van de verkiezingsuitslag dat de gemeente bekend heeft gemaakt. Komende maandag wordt in een openbare zitting van het centraal stembureau de uitslag van de gemeenteraadsverkiezing definitief vastgesteld. Van der Mark blijkt de enige die met voorkeursstemmen is gekozen.

De nieuwe Westlandse gemeenteraad telt negen nieuwe gezichten. Bij Westland Verstandig zijn dat Astrid Leurink, Angélique van Vliet en Ralph Nederpel (Jan-Willem van den Beukel zat als eens voor het CDA in de raad) en bij GemeenteBelang Westland Karin Jansen en Stefan Kester. Andere nieuwkomers zijn Kevin Klinkspoor (CDA), Suzanne van Erven (VVD), Duncan Plomp (GroenLinks) en Jasper van der Voort (Forum voor Democratie). Gerben Voois (GBW), Trudy de Munck (LPF), Guus Bakker (VVD) en Ilse Daalhof (D66) zijn van steunraadslid tot raadslid gepromoveerd.

De kandidaten die net buiten de boot zijn gevallen, mogen nog hopen op een zetel als gekozen raadsleden toetreden tot het nieuwe college. Die kans lijkt echter klein, omdat Westland Verstandig als grote winnaar van de verkiezingen heeft laten weten te opteren voor wethouders van buiten de raad.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland