Archief
WOS - Mike Hogeveen

WOS - Mike Hogeveen

Delfland stort 250 vrachtwagens vol bagger uit over Floragebied

Zo'n 250 vrachtwagens vol bagger worden de komende tijd uitgestort over het Floragebied tegenover de bloemenveiling in Naaldwijk. De bagger komt uit sloten die het Hoogheemraadschap van Delfland in beheer heeft.

Normaal gesproken gaat de drek naar depots en dat brengt transportkosten met zich mee. Nu kan het waterschap de bagger veel dichter bij huis kwijt.

De 'Flora-bagger' komt uit de Zwethzone in Wateringen. Door bagger uit sloten en kanalen te knijpen, stroomt water beter door. Door het iets verderop in Naaldwijk uit te storten is het niet nodig om kilometers lang heen en weer rijden met vrachtwagens. Hoogheemraad Manita Koop: "Zo zijn wij met elkaar duurzaam bezig en creëren we een win-win-situatie."

Bloemenveiling Royal FloraHolland, eigenaar van het Floragebied, kan de schone bagger goed gebruiken. Je kunt er namelijk terrein mee ophogen voor bebouwing. Overigens is het Floragebied nog volop in ontwikkeling. FloraHolland wil er uitbreiden, er is woningbouw voorzien en in de politiek wordt hardop gesproken over de realisatie van een groot openbaar vervoer-knooppunt. Maar dat kan nog wel jaren duren.