WOS/Martijn Molenaar

Ondo alleen aan kop, Valto wint in Middelburg

De korfballers van Ondo gaan in de eerste klasse E alleen aan kop.

De ploeg uit 's-Gravenzande won gisteravond in de topsporthal in het Haagse Zuiderpark met 14-17 van mede-koploper Die Haghe.

De Westlanders kwamen nog wel met 0-2 voor, maar daarna liep het lange tijd wat minder. Met nog acht minuten op de klok in de eerste helft stond er een 6-2 achterstand op het bord. Na een time-out kwam Ondo terug in de wedstrijd, waardoor de ruststand 9-8 was.

Ondo kwam in de tweede helft sterk uit de kleedkamers en stond snel op een 10-13 voorsprong. Die Haghe haakte nog wel aan, maar kon meer niet langszij komen.

Trainer Ed van der Steen blikt terug:

Valto dankzij zege al veilig

Het Lierse Valto staat door een 19-23 zege op het Zeeuwse Ondo vooorlopig op de tweede plek in de overgangsklasse D. Daarmee is het al veilig voor lijfsbehoud, maar de ploeg hoopt die top-2-plek ook te behouden, zodat het mag strijden om promotie.

In de eerste helft wist Valto de mand makkelijk te vinden, maar gaf het ook veel weg. Bij rust stond het 11-15. In de tweede helft kwam de thuisploeg nog terug tot 18-18, maar daarna was het Valto dat de wedstrijd in het slot gooide en nog wegliep naar 19-23.

Volgende week mag Valto opnieuw naar Zeeland. Dan staat de wedstrijd tegen Fortis op het programma.

WOS Sport sprak met speler Thom Voskamp:

Eerste overwinning ODO

In Maasland speelde ODO pas de tweede wedstrijd van het zaalseizoen. Door corona en storm Eunice werden de andere twee duels afgelast.

De Maaslanders waren na een 12-16 nederlaag tegen koploper Phoenix nog puntloos, maar gisteravond was de eerste overwinning een feit. Tegen Nexus werd het 18-12.

ODO speelt volgende week zaterdag uit tegen Phoenix en gaat twee dagen later op bezoek bij Twist.