Archief
De Beren

De Beren

Zorgen over bezorgdiensten in winkelstraten

De fracties van GemeenteBelang Westland en D66 willen van het college van B en W de garantie, dat flitsbezorgdiensten geen vergunning krijgen om zich in de winkelstraten van Westland te vestigen.

In schriftelijke vragen wijzen ze op het bericht dat restaurantketen De Beren een vergunning heeft aangevraagd om in de Vliethof in Wateringen een bezorg- en afhaalpunt te beginnen. Ook hebben ze signalen gekregen dat flitsbezorgdienst Getir zich in de Wateringse Herenstraat wil vestigen.

In de raadsvergadering van februari wilde de fractie van ChristenUnie/SGP een motie indienen met als doel de flitsdiensten te weren in de dorpskernen. Die motie werd aangehouden na de reactie van het college dat de gemeente voldoende juridische instrumenten voorhanden heeft om de vestiging in de winkelstraten van Westland te voorkomen. GBW en D66 willen nu weten wat de stand van zaken is van de genoemde vergunningaanvragen en de garantie dat de vergunning zal worden geweigerd.

Ook willen de fracties weten hoe het staat met de implementatie van de Detailhandelsvisie, die niet zo lang geleden is vastgesteld. Ze maken zich zorgen over recente ontwikkelingen in Wateringen: de vestiging van een architectenbureau en een 'repairshop' in het winkelgebied en de verhuizing van de danswinkel in de Herenstraat naar een pand buiten het kernwinkelgebied. Dat is volgens de fracties in strijd met letter en geest van het beleid in de Detailhandelsvisie. Gevraagd wordt hoe deze ontwikkelingen in Wateringen zich - min of meer autonoom - hebben kunnen voordoen en of dergelijke ontwikkelingen verder kunnen worden verhinderd.