Archief
WOS - Bart van der Helm

WOS - Bart van der Helm

Argos Mobiel is er nu ook in Maassluis

Het kon al in Vlaardingen en Schiedam. Nu is Argos Mobiel er ook in Maassluis. Met deze vervoersservice kunnen ouderen een stuk makkelijk een uitje maken.

Er hing een feestelijke sfeer in tehuis de Tweemaster in Maassluis. Hier werd maandag de komst van Argos Mobiel gevierd. Dit is een vervoersdienst die inwoners voor weinig geld van deur tot deur brengt. De chauffeurs zijn vrijwilligers. Argos Mobiel is bedoeld voor korte ritjes, zoals een bezoek aan de huisarts, de supermarkt, een wijkcentrum of overstap op het openbaar vervoer.

Wethouders Bronsveld-Snoep en Kuiper waren erbij om de ouderen een testritje aan te bieden in de nieuwe Argos Mobiel-auto's. "Ik ga er zeker gebruik van maken", zegt een vrouw die na een testrit uit de auto stapt. "Ik ben pas mijn rijbewijs kwijt, nu kan ik weer boodschappen doen in de Koningshoek."

Goedkoop en makkelijk

De bedoeling van Argos Mobiel is dat het makkelijk en toegankelijk is. Met een belletje kunnen de inwoners een auto reserveren. Momenteel is de ritprijs bij Argos 1,35 euro per persoon voor een rit tot 3 kilometer, van 3 tot 6 kilometer is het 2,70 euro.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis