Archief
website Argos Zorggroep

website Argos Zorggroep

Argos Mobiel gaat in Maassluis rijden

Inwoners van Maassluis kunnen naar verwachting vanaf 1 februari volgend jaar gebruikmaken van Argos Mobiel.

Dit is een vervoersdienst die inwoners voor weinig geld van deur tot deur brengt. De chauffeurs zijn vrijwilligers. Argos Mobiel is bedoeld voor korte ritjes, zoals een bezoek aan de huisarts, de supermarkt, een wijkcentrum of overstap op het openbaar vervoer. De vrijwillige chauffeurs halen mensen thuis op en zetten hen bij hun bestemming af. Iedereen kan gebruikmaken van deze laagdrempelige vorm van vervoer. Momenteel is de ritprijs bij Argos 1,50 euro per persoon voor een rit tot 3 kilometer, van 3 tot 6 kilometer is het 3 euro.

"Met Argos Mobiel is er straks voor alle inwoners betaalbaar vervoer binnen handbereik. Met deze vervoersservice kunnen Maassluizers elkaar altijd blijven opzoeken, ook als ze zelf minder mobiel zijn", zo verklaart wethouder Corine Bronsveld het besluit van het college van burgemeester en wethouders om mee te betalen aan de dienst.

Argos Mobiel is nieuw voor Maassluis. In Schiedam is het al een aantal jaren actief en in Vlaardingen keert het terug. De drie gemeenten financieren het vervoer met zorgverzekeraar DSW en het Fonds Schiedam-Vlaardingen. Daarmee is de dienst in ieder geval de komende drie jaar verzekerd.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis