Archief
Privéfoto

Guy (32) levert inbreker Hoogeland af bij politie: 'Mooi gedaan, toch?'

Guy Bekkenkamp uit Naaldwijk heeft een spannende nacht achter de rug. Hij betrapte een inbreker op heterdaad en wist deze na een achtervolging aan de politie over te dragen.

De 32-jarige Westlander werd rond 03.00 uur tijdens zijn nachtwerk door een buurman gebeld: er liepen twee onbekende mannen in zijn tuin. Apart, want Guy had niemand uitgenodigd. Meteen tipte hij de politie, die snel in woonwijk Hoogeland aanwezig was en op onderzoek uit ging.

De zoektocht leverde in eerste instantie niets op. Na ongeveer een uur kwam Guy zelf ook thuis en besloot nog maar een rondje te lopen. Op dat moment kwam een kat vol paniek zijn kant opgerend en zag hij nog net twee mannen achter een auto wegduiken. Met de telefoon aan zijn oor belde hij de contactpersoon van de politie die net daarvoor in de woonwijk op zoek was geweest, om zijn locatie door te geven.

De twee dieven renden via woonwijk Kruisbroek richting het politiebureau van Naaldwijk. Ondertussen hadden ook twee agenten zich bij de achtervolging gevoegd. In de Westlandstraat konden Guy en de agenten rond 04.30 uur een van de twee dieven tegen de grond werken. "Mooi gedaan, toch?", vertelt hij opgewonden. De inbreker is meegenomen naar het bureau.

Het avontuur van Guy ging als snel rond in de appgroep van bewoners van Hoogeland. Uit die gesprekken blijkt dat eerder deze week nog een BMW in de wijk volledig was leeggehaald. En op camerabeelden van een andere buurman is te zien dat de opgepakte inbreker afgelopen nacht nog (zie foto hieronder) met een zaklamp een auto inspecteerde.

De dief met pet en zaklamp is opgepakt.