Archief
WOS

WOS

Gericht toezicht op risicolocaties tijdens de jaarwisseling

In Westland houden boa’s, buurtpreventen, particuliere beveiligers en politie gericht toezicht op de risicolocaties in verband met de jaarwisseling.

Ter ondersteuning van de menselijke waarnemers zijn op diverse plekken politiecamera’s geïnstalleerd, zoals aan het Slangekruid in Monster, Tuindersweg in Maasdijk, Zandeveltpark in 's-Gravenzande en aan de Nachtegaalstraat en de Fuut in Honselersdijk.

De gemeente laat weten dat overlastgevende personen en potentiële ordeverstoorders in kaart zijn gebracht en indien nodig een bestuurlijke maatregel opgelegd hebben gekregen. Verder zijn prullenbakken verwijderd en afvalcontainers afgesloten om ervoor te zorgen dat er in de buitenruimte zo min mogelijk schade kan worden aangericht.

Rond lunchtijd moest de brandweer al even in actie komen, toen er brand was gesticht bij de skatebaan in het Zandeveltpark in 's-Gravenzande. Zo'n tien agenten hielden daarbij toezicht op de feestende menigte.

Artikel gaat verder onder de video.

Maassluis

De gemeente Maassluis heeft met het oog op de jaarwisseling niet alleen op diverse plaatsen afvalbakken afgesloten, maar ook een extra mobiele camera gehuurd naast de twee die er al zijn. De drie camera's staan tot en met 4 januari in het Beethovenpark(Cruyffcourt), bij de Dennendalscholen en bij de lchtusschool. Daarnaast worden vijf schoolgebouwen permanent bewaaktdoor een beveiligingsbedrijf. Dat bedrijf rijdt bovendien met een surveillanceauto langs alle schoolgebouwen in de stad.

Brandje in het 's-Gravenzandse Zandeveltpark. WOS