Archief
Archief WOS

Archief WOS

Ook in nabije toekomst geen samenvoeging Monsterse sportclubs

Tennisvereniging MLTV'90 hoeft er in de komende jaren niet op te rekenen dat het verhuist naar sportpark Polanen in Monster.

Vorig jaar bleek al dat er geen geld beschikbaar is om de tennisclub te huisvesten op het terrein bij Sportclub Monster. Op verzoek van de gemeenteraad is nog wel onderzocht of er bij nieuwe ontwikkelingen in de omgeving rekening gehouden kan worden met het samengaan van de twee clubs.

"We hebben bekeken en onderzocht hoe we dat zouden kunnen doen", zegt sportwethouder Pieter Varekamp. "Maar je komt uit op een scheve verhouding tussen nut en noodzaak en wat het kost." Daarom is voor nu besloten dat de tennisclub aan de Jan Steenstraat moet blijven en sportpark Polanen niet wordt aangepast. Volgens het college van B en W is er 'voldoende ruimte voor de huidige verenigingen, ook om eventuele groei in de toekomst met de beoogde woningbouwplannen grenzend aan het sportpark op te vangen'.

Wat ook meespeelt is het feit dat op het aangrenzende terrein van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) nog gas mag worden gewonnen en voor 2027 niet vrijkomt. Als de gaswinning stopt en het terrein daarna beschikbaar komt, dan kan het gemeentebestuur alsnog kijken of er dan wel mogelijkheden zijn tot uitbreiding van het sportpark.